Kuopio RockCockille on myönnetty himoittu Ekokompassi tapahtuma -sertifikaatti

14. kertaa järjestetty Kuopio RockCock –festivaali keräsi Väinölänniemeen 29.-30.7.2016 yhteensä 18 000 kävijää ja tapahtuma panosti tänä vuonna ekologisuuteen enemmän kuin koskaan aikaisemmin.
Tapahtuma järjestettiin kokonaisuudessaan sataprosenttisesti tuulivoimalla, festivaalivieraita kehoitettiin saapumaan paikalle pyörällä tai jalkaisin, henkilökunta käytti työssään polkupyöriä ja panosti kierrätykseen sekä jätteiden lajitteluun aikaisempia vuosia tarkemmin. Koko henkilökunta opastettiin ekologisiin tekoihin osana tiimipalavereja ja perehdytystä. Valtava panostus palkittiin kun Kuopio RockCockille myönnettiin 4.8.2016 Ekokompassi Tapahtuma -sertifikaatti.

“Tuntuu kuin olisi täysin hurahtanut tähän ekologisuuteen ja löytyi perussavolaisesta näköjään se sisäinen viherpeukalokin, ei tämä tähän lopu kun kerran on vauhtiin päästy ”, iloitsee nykyinen piilohippi ja festivaalipäällikkö Allu Koskinen ja lisää: ”katsotaan onko täällä jo ensi vuonna omia viljelypalstoja festivaalivieraille kun Rokki on jo kylä kaupungin sisällä vai mihin suuntaan tämä ekologisuus saadaan pyörähtämään.”

Ensimmäistä kertaa tapahtuman historiassa Rokin perjantai myytiin ovelta loppuun ja perjantain VIP-liput loppuivat lippukaupoista jo aiemmin samalla viikolla. Festivaali panostaa yleisömäärien kasvaessa hiilijalanjäljen pienentämiseen, ekologisuuteen ja palvelujen parantamiseen -unohtamatta musiikkia. Tapahtumaa kehitetään yhdessä Kuopion viranomaisten kanssa kaikin puolin ammattimaisempaan suuntaan tulevien vuosien aikana.

Vuonna 2017 Kuopio RockCock juhlistaa 15-vuotista taivaltaan. Luvassa on paljon yllätyksiä juhlavuoden kunniaksi. “Koko tulevan vuoden ja talven aikana Kuopiorock näkyy jokaiselle kuopiolaiselle monien yllätysten myötä”, intoilee Koskinen.

Seuraava Kuopiorock järjestetään 28.-29.7.2017.
 
www.kuopiorock.fi
www.ekokompassi.fi
#kuopiorockcock